- 5-6 st lite torra lussebullar, färska bör vara framme ett par timmar för att torka.
- 3 ägg
- 3-4 dl strösocker (Den blir hyfsat söt med 4 dl)
- 5 dl mjölk
Vispa upp äggen något och häll sedan i socker och mjölk vispa ytterligare en stund, detta ska nu över bullbitarna.
Innan du häller över smeten ska följande strös på bullbitarna:
- 3 nypor kanel
- 3 nypor kardemumma
- 1 dl russin
Sätt ugnen på 175 grader, vrid ner till 150 grader när du sätter in puddingen i ugnen.
Grädda 45 min. Sista fem minuterna vred jag upp värmen till max så den blev gyllene och lite krispig på ytan.
Njut och ät många bitar, gärna med vispad grädde, lika god varm som kall. Mums!
2 kommentarer:
Ser jättegod ut! Saffran är riktigt gott...!
Kul att du hittade min saffanskaka, den ser ju toppen ut.
Skicka en kommentar