tisdag 15 december 2009

Biskvier (175 grader - ca 15 min, ca 20 st)

Mandelbotten:

  • 200 g mandelmassa
  • 1/2 dl Socker
  • 1 Äggvita
Riv mandelmassan fint, blanda ihop alla ingredienser till en smet och spritsa ut på bakplåtspapper ca 3cm i diameter och 1cm höga. Har du ingen enkom spritspåse går det precis lika bra att fylla en vanlig plastpåse och sen klippa av ett hörn.
Grädda i 175 grader i ca 10-20 minuter. Håll koll under tiden, de skall fortfarande vara lite sega i mitten och bli svagt gyllenbruna.
Låt svalna innan de tas loss från pappret.

Smörkräm:

  • 150 g Smör
  • ca 400 g Florsocker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 2 tsk Grädde
  • 2 msk Kakao
  • ca 200 g Blockchoklad (Blir bäst med 50/50 mörk och ljus)
Vispa smöret mjukt med en elvisp.
Rör försiktigt i florsockret, vaniljsockret och grädden. Rör detta till en tjock kräm.
Smaksätt med kakaon.

Gör såhär:

Bred smörkrämen på biskvierna med hjälp av en sked, håll emot med fingrarna "mot" skeden så inte kanten av biskvin går sönder.
Ställ dem i frysen i 1 timma så går det lättare att doppa i chokladen som smälts i vattenbad, annars blir det rätt kladdigt och sen stelnar chokladen fortare och rinner inte så mycket när de är kalla.
Följde visst med lite filmrullar också ;) 
IMG_4089

Inga kommentarer: