Mandelbotten:
- 200 g mandelmassa
- 1/2 dl Socker
- 1 Äggvita
Grädda i 175 grader i ca 10-20 minuter. Håll koll under tiden, de skall fortfarande vara lite sega i mitten och bli svagt gyllenbruna.
Låt svalna innan de tas loss från pappret.
Smörkräm:
- 150 g Smör
- ca 400 g Florsocker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 2 tsk Grädde
- 2 msk Kakao
- ca 200 g Blockchoklad (Blir bäst med 50/50 mörk och ljus)
Rör försiktigt i florsockret, vaniljsockret och grädden. Rör detta till en tjock kräm.
Smaksätt med kakaon.
Gör såhär:
Bred smörkrämen på biskvierna med hjälp av en sked, håll emot med fingrarna "mot" skeden så inte kanten av biskvin går sönder.
Ställ dem i frysen i 1 timma så går det lättare att doppa i chokladen som smälts i vattenbad, annars blir det rätt kladdigt och sen stelnar chokladen fortare och rinner inte så mycket när de är kalla.
Ställ dem i frysen i 1 timma så går det lättare att doppa i chokladen som smälts i vattenbad, annars blir det rätt kladdigt och sen stelnar chokladen fortare och rinner inte så mycket när de är kalla.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar