söndag 27 december 2009

Nordanvinden blåser…

Jo tack, nu börjar det väl ändå vara bra snart… Snön fortsätter att komma och blåser gör det till förbannelse, fast det blir ganska lustiga snöformationer på husen då det blåst norrifrån ändå sen det börjat snöa. Har inte mätt snödjupet än då den enda tur man tagit utomhus var för att hämta mer ved och konstaterat att det snöar horisontellt… Och inte ser man mycket heller.

En annan rolig upptäckt jag gjorde häromdagen var när jag skulle tanka traktorn, helt plötsligt kom det bara luft… suck… Nån som har 1500-2000 liter diesel att skänka kanske?? Jaja, jag har full tank i traktorn i alla fall och hissar man upp ena änden på farmaren går det att klämma ut nån liter till, med risk för att pumpen börjar suga vatten men det vore väl bara pricken över i´t. Tankar bara när det är snorkallt nu så att chansen är störst att eventuellt vatten frusit.

Men om man ser det positivt så behöver man inget gymkort efter att man handskottat en kilometer infart och runt 1000-1500m2 gårdsplan några gånger :)

3 kommentarer:

Susanne sa...

ja fasiken vilket snööööööande såå tröttsamt----
ja tur är väl att ni har traktor!!!.... men tur att vi har sven :)
då behöver vi inte tänka på disel i allafall-- det ingår--

Susanne sa...

vi hade redan haft e sådan kabel fööööör länge sedan men rör diametern är för liten.

Johan sa...

Jag har hört talas om aquacell som man har i tankar som sänks ner i botten av tanken och absorberar vatten...vet inte om det funker men kanske