- 600 g älgfärs (Jag tog 800g, två paket)
- 3 ägg
- 1 dl riven Västerbottensost
- 1 dl grädde
- 300 g kantareller (Hade bara några torkade men blandade ut med en burk champinjoner)
- 1 gul lök
- Smördeg (En platta på MINST 35x35cm för att det ska rymmas. Se recept nedan)
- Salt, Peppar, krossade enbär om man vill ha mer viltsmak och lite vitlök om man vill
Gör så här
Blanda färsen med ägg, riven ost och grädde, krydda med salt och peppar.Stek svampen och den hackade löken, krydda med salt och peppar.
Lägg/kavla ut smördegen på ett bakplåtspapper, forma färsen till en limpa och placera den på degen. Fördela svamp och lökblandningen runt limpan eller blanda i färsen. Rulla ihop allt med hjälp av pappret och pensla med äggula.
Serveras med grönsaker och kokt potatis, brun- eller rödvinssås och gärna svartvinbärs- eller allra helst rönnbärsgelé till.
Lättgjord smördeg
- 6 dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 250 g margarin eller smör
- 1 ägg
- 1-2 tsk ättikssprit
- 2-3 msk vatten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar