söndag 15 november 2009

Puh, det där var skönt på två sätt!

Ja, då menar jag ju förstås att styckningen är klar och att frysen håller på att fyllas, sakta men säkert. Fast kung Bore var verkligen inte på våran sida, hela veckan har det varit kallt, ändå ner mot –16, på nätterna men i natt var det nollgradigt! Och SNÖ!! Garanterat bara för att vi skulle stycka… Men efter lite tankeverksamhet (Ja det är som med Triss, ibland händer det) så kom jag på idén att lägga ut lite plast på balkongen och sprida ut köttet där, funkar kanon! då klarar frysen av betydligt större mängd när man fryser in då det redan är delvis fruset :)

Sen hade vi lite problem i början också, frugan ringde på fredagskvällen och frågade när det skulle bli styckning på lördagen, ja det fick vi bestämma själva för de hade tyvärr ingen som kunde stycka åt oss. Jaha, vad gör man då kl 22 på kvällen? Snacka om uppställda, för ingen av oss har ju den blekaste om hur man styckar men efter lite rundringning på lördagsmorgonen kunde en gammal bekant hjälpa oss. Vi fick tag i han tio på morgonen, elva var han på plats vid kylrummet. TACK, Du är en Ängel!! 
Sen kommer den mindre roliga biten, diska allting… Det är inte varje dag man diskar i duschen minsann! Men det är smällar man tar, nu vet man exakt vart ens kött kommer ifrån och hur det hanterats :)

Sen fick vi ytterligare en liten bonus, vi skulle ha hjälpt grannen att stycka lite älg och hade gjort upp som så att vi skulle komma förbi han direkt när vi var klara med tjuren men när vi kom hem och pratade med honom hade de redan styckat klart så det var bara att hämta köttet, puh va skönt. Det var våran “Marklott”, vi har inte jagat nåt i år men vi tillhandahåller våran mark så det blir större yta att jaga på för de andra. Så då blev vi tilldelade lite kött tack vare det och det gjorde inte alls speciellt ont :)

Nästa år ska jag verkligen försöka få tummen ur och skaffa mig jägarexamen så man kan få vara med och jaga och därmed få en lite större tilldelning. Men som sagt, det gäller att få tummen ur först och där tror jag att det är nån skojare som lekt med superlimmet! ;)

Inga kommentarer: