Fisksoppa/gryta till 4-5 personer
- ca 1,5l vatten
- 2-3 morötter
- 3-4 potatisar
- 1-2 stälkar selleri
- Fänkål om man har, funkar lika bra utan
- 4-500g fisk (torsk, kolja, lax eller en blandning av alla. Ja, ni förstår säkert)
- 1 burk kokosmjölk eller 2,5 dl grädde
- 2 fiskbuljong tärningar
- 1 knivsudd! saffran (Det är detta som gör den lite speciell men det ska bara vara några korn i princip, just såpass det tar smak)
- Salt, kajennpeppar, vitpeppar, mjöl eller maizena till redning.
- Aioli och 1 burk skalade räkor till servering.
Gör såhär:
Tärna allt utom fisken i 2cm bitar, fisken kan man göra lite större bitar av.
Koka rotfrukterna tills dom NÄSTAN är klara (typ 10 min), blanda sen i resten av ingredienserna, krydda och red av. När det är klart kan man lägga i fisken. Låt puttra i ett par minuter sen är det klart!
Servera med en klick aioli och strö över lite räkor.
Tar max 30 min inklusive förberedning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar