fredag 9 oktober 2009

Idol - Penningkossa för TV4?

Läste i Expressen idag om de nya reglerna i Idol, att de som "hänger löst" får mötas i en duell och att tittarna får ringa in en gång till för den sista uttagningen. Då kom frågan upp om de inte gjorde detta för att tjäna mer pengar och TV4´s representant försäkrade såklart att så var inte fallet.
Nähä?! Det måste ju ha varit en kuggfråga från reportern. Trodde han verkligen att TV4 reppen skulle ha svarat nåt annat, "Jo, vi vill ju ha ut dubbelt så mycket pengar från röstningen"...

Gissa om det hade blivit en media storm om han svarat så. "Idol Skandal - Så Lurar TV4 Svenska Folket". Tror ju knappast det skulle hända... Men i realiteten har ju TV4 ökat sina inkomster från Idol med 100%!! Det blir nog en ganska bra summa i slutändan. Räknar vi med att totalt 1 milj röstar är det en förtjänst för dem på 5,7 miljoner kronor och detta är INNAN den andra röstningen! Efter den blir ju summan 11,4 Miljoner kronor!
Kan man köpa aktier i Idol?? Sätt upp mig för så många jag kan köpa! Snacka om börsraket det hade varit! ;)

Men, om det nu är sant som representanten säger att det inte är för pengarna, så borde ju faktiskt andra röstningen vara GRATIS. För han SA ju att de inte hade den andra för att tjäna mer pengar och vinstdrivande företag vill ju självklart inte öka omsättningen... Eller?

Så, nu har jag fått vädra mina tankar om detta. Nu känns det genast mycket bättre och humöret är på topp igen :)

Inga kommentarer: