måndag 18 januari 2010

Pinnbrödsdeg, sconesdeg med en twist

  • 4 dl Vetemjöl
  • 0,5 tsk Salt
  • 2 tsk Bakpulver
  • 50 g Smör
  • 1,5 dl Mjölk eller Fil
  • Vitlök och ev. örtkryddor efter smak
  • Korv och eller Bacon

Gör såhär:

Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke, eller om man är lat och inte vill diska, en kraftig plastpåse. Tillsätt smör och mjölk och knåda ihop till en slät deg.
Vill man göra scones är det bara att dubblera satsen, då räcker det till 4 kakor á 15cm i diameter.
En av mina favoriter är som sagt att grilla en korv, baka in den i pinnbrödsdegen och sen grädda det. Det tar lite extra tid med korvgrillningen men det blir Kanongott!

TIPS: En annan av mina varianter är att förbereda lite innan genom att ta en god grillkorv, typ kabanoss, chorizo eller nån variant av dem och rulla in i degen tillsammans med en liten smörklick (se bara till att det blir tätt), sen virar man lite bacon runt rullen och paketerar det hela i ugns- eller grillfolie (Lite kraftigare).
Väl ute på plats är det bara lägga paketen i glöden några minuter och vända dem då och då.
Det här vill jag lova att det är som balsam för lill själen!!

Inga kommentarer: