tisdag 23 mars 2010

En helg i matlagningens tecken

I helgen som varit har man inte gjort så mycket mer än att laga mat. God mat dessutom! ;) Vi har verkligen inte gjort många knop under helgen annat än att må gott men det känns som att man måste ha sådana helger emellanåt också. Fredagen flöt bara förbi, förutom att vi såg sista filmen i Stieg Larsson´s Millennium trilogi, “Luftslottet Som Sprängdes”. Den var riktigt bra faktiskt men enligt utsago har de frångått boken rätt mycket, så den blir säkert bättre om man inte läst böckerna innan :)
Lördagen hade man just såpass styr fart, men jag mådde lika bra ändå för vi åt en riktigt god variant av kyckling, mangochutney och honungs glaserade kycklingben, Smaskens!

På Söndagen började det hända grejer. Först ringde Palle och meddelade ankomst på förmiddagen, lämpligt till våran våffellunch som intogs nere vid eldstaden. Mumma med våfflor som tillagats i ett riktigt gammeldags järn över öppen eld! Som tur var kom han precis i tid, sen när vi just ätit klart kom svågern med respektive och dotter förbi så de fick dela den sista våfflan. Efter att man bytt lite skvaller och barnen lekt av sig lite var det helt plötsligt matdags, riktig tur jag har en tendens till att överdosera maten så det räckte precis till allihopa, tjälknöl med vitlöks potatisgratäng stod på matsedeln, söndagen till ära, också det ruskigt gott ;) Däremot stötte jag på patrull när maten skulle tillagas då svågern gick på den såkallade LCHF dieten. För de som råkat missa vad den handlar om säger namnet det mesta: “Low Carb, High Fat”, lite kolhydrater, mycket fett. Med andra ord så får man bara äta det gottaste! :)

Hmm, vad göra då? Gratängen är utesluten och man kan ju inte bara bjuda på köttet… Aha! Det blev ju över ett paket chorizo efter lunchen, perfekt! Efter en snabb koll på internätet om vad man kan göra med den blev det helt enkelt en chorizo pizza! Fast jag skulle mer kalla det en variant av gratäng men det var tydligen gott i alla fall, för det tog helt slut och det måste ju åtminstone vara godkänt betyg. :) Att tilläggas, recepten kommer lite senare så var inte oroliga ;)

Inga kommentarer: