söndag 28 februari 2010

De nya medlemmarna i familjen och en gammal kär en :)

De nya medlemmarna har nu börjat lugna ner sig lite grann. Men det var tvärtomhuset här ett tag. Vi börjar med när vi träffade kissarna första gången, då var det Gloria som var superkelig och social medans Daylight var väldigt avvaktande, sen när vi kom hem trodde vi Nadja (Vovven) skulle ställa till med en scen. Fel fel fel, Nadja nosade lite sen gick hon och la sig. Mjukis däremot låg utanför burarna och ylade som en varg och jag skojar inte, hade jag inte vetat bättre hade jag trott det suttit en varg utanför fönstret :) Sen när vi släppt ut dem var ju givetvis båda två rätt avvaktande med tanke på att det nog fortfarande var lite dåsiga efter kastreringen och sen att det var ett nytt ställe med nya personer. Men, efter en kvart ungefär gick jag fram till Daylight, som var den enda som gick att nå, Gloria häckade under soffan, och kliade henne lite bakom örat. Då startade hon på ett kick och jamade lite och spann så det vibrerade i hallen. Först nu har Gloria tinat upp och börjat prata och spinna, Maine Coonerna är väldigt pratglada av naturen.

Sen verkar det även som att den nya rangordningen är fastställd, för där ett tag kunde Inga av katterna mötas utan att väsa som en hel ormflock men nu nosar de på varann och fräser bara när de råkar överraska varandra. Förmodligen blev nog rangordningen lite rubbad mellan Gloria och Daylight när de hamnade på ett nytt ställe men som sagt har det mesta lagt sig nu och de verkar väldigt harmoniska, särskilt när de får mjukmat! ;)
Här kommer lite bilder på mys kissarna också.

Mjukis utforskar nya sovställenIMG_4243 
Lite skeptiska till varandra när det vankades mat första gången, Daylight till vänster med bandage runt magen, då hon vägrade låta stygnen vara ifred… Och Mjukis verkar inte fullt så stor som vi tyckte tidigare :) 
IMG_4254
Mycket lugnare nu och här ser man vart Lea är! Gloria på övre steget.
IMG_4251 
Mer övervakning av Gloria
IMG_4249
Mjukis mat gick också att äta ;) 
IMG_4248

Inga kommentarer: