tisdag 30 november 2010

Babian och Fisk

Det är nykomlingarna i min lilla Blogglista. Har inge inbördes band till dem (vad jag vet i alla fall) men jag höll på att garva läppen av mig när jag läste deras bloggar, så ett “provbesök” rekommenderar jag.

tisdag 23 november 2010

Varför man stänger toalocket vid tandborstning:

Jo, det ska jag berätta. Nu sitter ni säkert med ett leende på läpparna och tänker “Ha ha, han tappade tandborsten!” Men tji fick ni, det gjorde jag inte alls! Utan en annan sak hände och nu ska ni få höra.
Lillan har som rutin på kvällarna att först klä av sig, kissa, ta på nattblöja och borsta tänderna, så långt allt väl. Momentet efter tandborstningen brukar vara att gå ut och äta välling och ibland se lite Kalle Anka, fast det var där det skilde sig lite grand från rutinen. Idag försvann lillan när hon skulle kliva ner från toaletten där hon brukar stå när vi borstar. Hon hade givetvis inte fällt ner locket innan hon klev upp och jag hade missat det totalt… PLUMS! En väldigt lessen och blöt dotter senare…

Må så vara om det var nyspolat, då hade jag ju inte sagt något, men nä… Tack och lov hade hon bara gjort det “lilla” men ändå, det var toalettpapper ända upp på torktumlaren, som står ovanpå tvättmaskinen vid toaletten! Jippie…

Jaja, det blev en oväntad tvätt av både lillan, toaletten och närområdet men nu skiner golvet och inventarierna och lillan luktar hallonbåt igen. Så kan det gå minsann.

Grabbkväll i Lördags

Det blev ett besök hos Palle i Lördags. Han hade lånat hem en ny subwoofer till hemmabion, så det passade ju alldeles utmärkt att passa på med en grabbkväll då, eller grabb dag kanske man kan säga då det blev hela dagen. Hela tre filmer hann vi avverka med fin och Stor bild (Projektor) och, efter en hel del fifflande med inställningar, riktigt bra ljud. Det är så film ska ses! Inte på en TV där alla till vänster är sjösjuka och alla till höger solbrända! (Ja, våran TV håller på att säga upp sig…) eller på bio med prasslande godispåsar och knän i ryggen….

Vi började starkt med “Avatar”, en kanonrulle måste jag säga (tur att man inte såg den hemma.) En av de bästa filmer jag sett hittills, rekommenderas starkt! Sen blev det “Shrek den Tredje”, helt OK och bra att varva ner med efter Avatar. Till sist avrundade vi med “Transformers: Revenge of the Fallen”. Den sista hade nog inte gått hem, vare sig med regeringen eller lillan men det var därför det var grabbkväll!

Dagen till ära serverades det mycket god mat, Filé a´la Karin. Han kan om han vill, fast ibland är det inte så bra med god mat… Man blir ju så fasligt mätt och får lätt att falla i koma! Blinkar
Eftersom gumman har syjunta på Torsdagar kanske jag ska börja med grabbkväll. Tål att tänkas på.

måndag 15 november 2010

Jag har varit otrogen…

…men ska man verkligen döma någon innan man har alla fakta? Jag ska väl erkänna att jag haft en affär på sidan om ett par veckor nu. Varför skriver jag nu om detta på min blogg?! Jo, sådana här saker kommer alltid ut förr eller senare, internet är mäktigt!, så det är lika bra att krypa till korset innan ryktena hinner om en. Det känns ju alltid bäst att få sådana här besked direkt från källan och inte på omvägar, det vet nog de flesta. Det är därför som jag skriver detta.

Jag pratade med Ingela om det häromdagen och visade en bild, samtidigt förklarade jag varför och vad min andra partner kunde, som min nuvarande inte kan. Båda har ju förvisso både för och nackdelar men fördelarna hos min andra partner väger nästan tyngre. Jag berättade att jag gillar ett större “utbud” och ett fräschare utseende och efter mina förklaringar förstod hon faktiskt varför jag gjorde som jag gjort. Jag skulle nog kunna säga att min nuvarande partner och jag har ett ganska öppet förhållande för hon accepterade mitt beslut utan protester.

Jag kommer nog att pröva lite lätt nu i början och utforska lite, så får man se sen vart det leder och efter ett tag kanske det blir ett byte av partner om det skulle vara så att jag gillar min nya bättre men det återstår att se.

Jag vore väldigt tacksam för kommentarer från er som läser detta och vad ni tycker om det här. HÄR är min “affär” och kom ihåg vad jag skrev i början Blinkar

onsdag 10 november 2010

Ska jag skratta eller gråta?

Den frågan måste man ställa sig ibland och efter några minuters svärande i gråzonen valde jag att skratta åt eländet.
Jag skulle ju bara åka upp med soptunnorna men gud fader hade tydligen andra planer för mig, för tack vare den nyfallna snön var alternativet att dra upp tunnorna för hand borta, under 2 dm drevsnö…

Jaha, tänkte jag, då tar vi lill traktorn, den behöver ut och rastas lite.
Nähä, tänkte gud fader och så var det batteriet dött…
JAHA, då tar vi väl “stoorn”, fast jag hade ju tänkt slippa koppla om till skopan för att kunna ta tunnorna.
NÄHA, för den hade ju inte stått i motorvärmaren och efter några tappra försök dog batterierna även här!…
JAHA, på med snabbladdaren och i med motorvärmaren, vänta en timma och på´t igen. Nu må ni tro att det hände grejer! Den lille rackaren hoppade igång  på ett halvt varv!
NÄHÄ!!! Då lyser laddlampan hånande rött i mitt ansikte så att jag själv såg samma färg!!!!

Det var då jag helt enkelt var tvungen att bara skratta åt allting och hör och häpna, efter en minut slocknande lampan, och med den mitt vrede över racklande maskiner och tunnorna kom upp till vägen.

Vad är då sensmoralen? Jo, skratta åt eländet så blir det kanske lite bättre. Om man sen säger att ett gott skratt förlänger livet, tror jag nog att det inte är helt omöjligt att jag kommer att uppleva nästa millenniumskifte i den här takten. Blinkar

lördag 6 november 2010

Gammaldags Mandel kubbar (200 grader–10 min, ca 35st)

Här är då receptet jag hittade. De blev supergoda! Som köpes, fast bättre.
  • 200 gram Smör
  • 3 dl Socker
  • 1 Ägg
  • 8 droppar Bittermandelolja
  • ca 10 dl Mjöl
  • 4 tsk Hjorthornssalt
  • 1,5 dl Mjölk


Gör såhär:

Blanda Smör, Socker, Ägg och Bittermandel till en jämn smet.
Häll på Mjölet och Hjorthornssaltet över smeten och vispa runt lite med en gaffel så torrvarorna blandas någorlunda.
Blanda sedan ihop allt utom mjölken till en smulig deg.
Blanda i Mjölk och rör ihop allting till en smidig deg.
Dela upp degen i tre delar och rulla ut till korvar om ca 4cm.
Skär upp korvarna i skivor om ca 2cm och doppa i pärlsocker innan de läggs glest på en plåt, de flyter ut ganska bra. Det går hyfsat bra utan bakplåtspapper om man inte vill men då får man ta lös dem med stekspade.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min, eller tills de fått en svag gyllene färg.
IMG_4861Före
IMG_4862Efter
Avnjutes bäst med ett glas kall mjölk!

fredag 5 november 2010

Det ligger en förbannelse över bilen!!

Ibland är det verkligen så man kan börja undra när det gäller Renaulten. På under en vecka har den strejkat tre! gånger och alla på grund av elfel… Första gången lade ju, som tidigare skrivet, batteriet av. Andra gången fick generatorremmen för sig att den skulle kela med drivaxeln och nu sista gången fick jag rycka ut till Byske för att kabla igång bilen. Det hela löste sig ganska fort, skruva av och på pluspolen men ändå. Det är ju inte direkt första gången felen är el relaterade på den där härken.

Sen för att få skriva nåt positivt så börjar faktiskt förkylningen avta lite grand, det var nog den värsta jag haft som jag kommer ihåg.
Idag kände jag mig ändå i tillräcklig form att göra något (Börjar vara på tiden nu!). Så vad göra?
Ahh! I och med att jag inte tordes stanna bilen när jag skulle köra hem den från Byske grusades mina planer på kubbar med mjölk, så vad vore ett bättre projekt än det?! Lagom jobbigt också. Sagt och gjort hittade jag en bild på ett gammalt recept på internet från någons mormor. Tyvärr kommer jag inte ihåg varifrån (ovanligt…) men de blev i alla fall Supergoda! De såg precis ut som köpes, ändå tills en minut innan de fått färg, då säckade de ihop… Fast smaken var det definitivt inget fel på! Ska lägga upp receptet lite senare. Sen att man till 90% tappat luktsinnet var bara en positiv sak nu, då hjorthornssalt luktar gigantisk kattlåda när man gräddar dem.

tisdag 2 november 2010

Pensionärsjävlar!

Fast jag åsyftar faktiskt inte dagens äldre, utan jag tänker mer på den nya serien som går på Femman. Man skulle kunna säga att det är en svensk variant av Jackass, fast utan de smärtsamma inläggen. Det var faktiskt en lite udda vändning på “nyskapande” humor, då det faktiskt var pensionärer, som drev med allt och alla under 50 år.
Jag menar, bara blicken på den yngre kvinnan som blev inblandad i en diskussion mellan två äldre damer som resulterar i att den ena drar fram en monsteratrapp! Jag höll nog på att garva läppen av mig av den serien. Rekommenderas skarpt!

Vänta till på Måndag kl. 22.00 eller kolla in Kanal 5 Play.

måndag 1 november 2010

Björksaft?

Måste ju skriva om lite annat är diverse sjukdomar här på bloggen, så nu tar jag tillfället i akt att presentera: Björksaft från Alterhedens. Jag hittade denna skapelse sista gången vi var på Pipen´s Bodega och åt. Jag var ju bara tvungen att prova, för när man var yngre och “skördade” björksav ville man ju minnas att det var ganska gott. Det här var tydligen ett avkok på björklöv och var inte alls dåligt men min första tanke var att det smakade mer rabarber än björk, fast det var ju tillsatt lite andra saker som kanske påminner om det som finns i rabarber. Kan hursomhelst rekommenderas för den nyfikne och om inte annat var det en fin present flaska.

IMG_4778