söndag 30 augusti 2009

När man inte ska sova!

När man sover kan det mest underliga hända när man har barn, det fick Ingela erfara igår i alla fall, he he he... Jag tror jag övar lite innan jag går över till det tunga artelleriet



Nu provar vi på den i familjen som förmodligen inte kommer att säga ett knyst... I varje fall inte på en liten stund :)


fredag 28 augusti 2009

Ut i skogen del 2

Efter förra turens magra skörd bestämde vi oss för att försöka igen. Vi sadlade fyrhjulingen och begav oss till skogs, ett annat ställe den här gången, och minsann, det lönade sig! Hittade Massor med roliga svampar! (Vet dock inte om man själv blir rolig av dom)


Så nu blir det att försöka artbestämma hela högen, har dock inte tänkt äta nån av de här så ni behöver inte vara oroliga för att ni ska få hälsa på mig på sjukhuset ;)
Dessutom låg dom i en plastpåse över natten som delvis blev fylld med vatten, när det så lämpligt började regna inatt... Men framtida svampar tycker nog säkert om lite fukt :)

Svamp intresset börjar bita sig fast ganska bra nu, måste nog gå kurs snart eller i varje fall köpa en svampbok! Sen har jag märkt att svampintresset har både ljusa och mörka sidor.

Dom ljusa är ju att man slipper dom intetsägande burkchampinjonerna!
men dom mörka är, förutom det faktum att man kan dö av själva svampen, att det kan göra jä...igt ont att kränga in fyrhjulingen i en tall för att man hela tiden tittar in i skogen! ;)

Nä, nu ska jag försöka få tummen ur och identifiera dessa svampar på nåt sätt... Dom som mot förmodan läser detta och kan svamp får gärna kommentera, jag har numrerat dom så fint bara av den anledningen ;)
Tyvärr så är de inte så hela längre, de tyckte inte om att hänga och slänga på styret hem...
Att tillägga hade nr. 9 en Karljohan liknande fot.

Ska försöka komma ihåg att lägga in namnen på dom så fort jag kommer på dom :)




onsdag 26 augusti 2009

Ut i skogen


Tog en liten sväng ut i skogen idag för att lillan skulle få komma ut lite. (Läs: Pappa vill titta efter svamp ;) ) Turen gick ganska bra, förutom att jag inte hittade nån svamp då, som gick att äta iaf... Shit happens. Det var först när vi kom hem vi fick shocken! Tog av lillans skor och såg detta!


När värsta chocken lagt sig insåg vi att skon var full av kråkbär, lillan likaså :) Smakade nog lika bra som vinbärskarten som hon är så förtjust i! Sen kom vi till insikt att kråkbär färgar lika bra som blåbär, om inte bättre. Här är lillan efter två tvättar med YES.


...Lika glad är jag för de... ;)



måndag 24 augusti 2009

Kisse spöar helikopter!

Just de! Mjukis och Musse, våra katter, bestämde sig att dom skulle spöa skiten ur kompisens radiostyrda helikopter när han skulle flyga, eller i varje fall Försöka flyga :)

söndag 23 augusti 2009

Nytt år, Ny blogg!

Jaha, då gör vi väl ett nytt försök med bloggandet efter att min första blogg gick i graven på nyårsaftonen. Ja de var nog både medvetet och förväntat. Men som sagt så gör vi väl ett nytt försök nu igen (Om inte annat går ju även denna att dräpa ;) )